Utazz Last Minute

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#145 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "36"
    ["name"]=>
    string(5) "IBUSZ"
    ["company_name"]=>
    string(10) "IBUSZ Kft."
    ["company_city"]=>
    string(8) "Budapest"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "1118"
    ["company_address"]=>
    string(14) "Dayka G. u. 3."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "10871403-2-43"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "01-09-266780"
    ["licence_number"]=>
    string(18) "R 00967/-1999-1999"
    ["email_reservation"]=>
    string(20) "ertekesites@ibusz.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    string(0) ""
    ["email_reservation3"]=>
    string(0) ""
    ["websites"]=>
    string(13) "www.ibusz.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["order_footer_info"]=>
    string(0) ""
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(true)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    string(0) ""
    ["insurance_number"]=>
    string(0) ""
    ["reservation_email"]=>
    string(0) ""
    ["finance_email"]=>
    string(0) ""
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2022-05-06 13:51:02"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
IBUSZ

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Ínyenc élvezetek - Gasztrotúra Közép-Olaszországban

Utazás alapadatai 2020

4 csillag
Busz
1 felnőtt
2025-10-01, 5 nap / 4 éj
Ínyenc élvezetek - Gasztrotúra Közép-Olaszországban (****)
Reggeli
1 ágyas standard szoba 1 Felnőtt
Teljes ár
459.900 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

Igazi gasztronómiai utazás részesei lehetünk. Kulináris élvezetek sokaságában gyönyörködhetünk, kedvünkre kóstolhatunk és vásárolhatunk. Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. Rendkívül változatos, minden tartománynak megvan a maga jellegzetes étele, itala. A régió kedvelt ízei közé tartozik az ízletes pármai sonka, a karakteres Parmiggiano Reggiano (parmezán sajt), amit mi is előszeretettel fogyasztunk, hogy kicsit „olaszosabb legyen” az ételünk. Valódi csemege a rendkívül sokrétűen felhasználható tradicionális balzsamecet, saláták, zöldséges ételek, levesek, valamint húsok páclevének nélkülözhetetlen ízesítője. A napsütötte toszkán szőlőültetvények zamatos borai az étkezések elengedhetetlen részét képezik. Ízek és zamatok kavalkádja…

Szállás

Utazas

Program

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid megállás Udine hangulatos kisvárosában. Udine sokáig a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt, melynek lenyomatait sok helyen fellelhetjük ma is. A város főterének árkádos központi épülete a velencei Dózse-palotára, kék-fehér-arany óratornya pedig a Szent Márk térre emlékeztet. A torony tetején látható két, harangot kongató fiú szobra a város egyik jelképe. Hangulatos, kis kávézókkal tarkított terek, különféle építészeti korokból származó épületek mind-mind jól megférnek egymás mellett. Továbbutazás Bologna környéki szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora.

2. nap

Reggeli után városnéző sétára indulunk Bologna-ban, Emília Romagna tartomány fővárosában, a híres egyetemi városban. Európa egyik legrégebbi egyetemének anatómiaterme egyedülálló a világon. Kiemelkedő látnivalói közé tartozik a San Petronio bazilika, a hétszáz éve épült városháza palotaszerű épülete. Központi tere a Piazza Maggiore, a város szíve, egyben a legismertebb nevezetesség. Ma is látható arculatát a XV. század óta őrzi, nemcsak a város legjelentősebb épületei határolják, de pazar paloták is, melyek hűen tükrözik a régmúlt gazdagságát. A főtér közelében, a szomszédos Piazza del Nettunon magasodik a monumentális Neptun szökőkút, a Fontana di Nettano, mely a ferde tornyok mellett fontos városi szimbólum. Délután látogatást teszünk a Grand Tour Italia gasztronómia parkban, ahol egyénileg megismerkedhetünk az egyes olasz régiók helyi specialitásaival, jellegzetes ételeivel, zamatos italaival. Térítés ellenében mindenki kedvére kóstolhat, válogathat a különlegességek között. Majd visszatérés a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

3. nap

Reggeli után a régió egyik legszebb városába, Modena-ba utazunk. Óvárosa, a Palazzo Ducale a Világörökség részét képezi. Modena a balzsamecetről és a híres, olasz autógyárakról a legismertebb, Enzo Ferrari a város szülöttje volt. A hagyományos balzsamecet (Aceto Balsamico Tradizionale) Modena gasztronómiai csemegéje, amit kis fahordókban érlelnek akár 12-25 évig is. Kóstolóval egybekötött látogatást teszünk egy helyi balzsamecet gyártónál, majd felkeresünk egy sajtüzemet, ahol a híres parmigiano reggiano előállításával ismerkedhetünk meg. Napunk következő állomása a Párma környéki, Langhiranó, ahol egy húsfeldolgozó üzemben betekintést nyerünk a pármai sonka érlelésének menetébe, majd meg is kóstoljuk a zamatos sonkákat és felvágottakat. Majd visszaindulás a szálláshelyre. Útközben rövid fotószünet a XV. században épült Torrechiara váránál. Az élménydús nap után visszatérés a szálláshelyre az esti órákban. Fakultatív vacsora.

4. nap

Reggeli után utunk Firenzébe, a reneszánsz bölcsőjeként számontartott városba vezet. Az Arno folyó partján fekvő, hosszú történelmi múltra visszatekintő város Toszkána régió székhelye és egyben kulturális központja. Érkezés után 2 órás gasztronómiai városnézésre indulunk a belvárosban helyi idegenvezetővel. Ellátogatunk a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák között sétálva a fűszerek illatát belélegezve tipikus olasz ételeket kóstolhatunk (egyénileg, helyszínen fizetendő). Délután egy vidám, hangulatos, borkóstolóval egybekötött farmlátogatáson veszünk részt. Az élményekkel teli nap után visszatérés a szálláshelyre az esti órákban, fakultatív vacsora.

5. nap

Reggeli után hazaindulás. Útközben Schiavonban megtekintjük a szeszfőzdét, a program végén meg is kóstolhatjuk a helyben készített termékeket. Ezt követően kellemes hazautazás rövid technikai szünetekkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók

  • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek:Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
  • Elhelyezés: Bologna környéki 4*-os szálloda, 2 ágyas szobáiban.
  • Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
  • Vacsora felár: 81.900 Ft/fő
  • Minimum létszám: 35 fő
  • Firenze villamosjegy, helyszínen fizetendő: 3,40 EUR/fő
  • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó: 5 EUR/fő/éj

Érintett területek

  • Olaszország
  • Gasztrotúra Közép-Olaszországban

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk